דג לשבת ברוטב אדום חריף או לא

רכיבים למתכון לדג נסיכת הנילוס:

דג נסיכת הנילוס

2-3 פרוסות לימון או 3 לימונים ננסיים כבושים.

גזר פרוס

גמבה אדומה חתוכה לרצועות

ראש שלם של שום קלוף חצי ממנו להשאיר כשיניים וחצי לחתוך פרוסות עם סכין

חצי כוס כוסברה קצוצה

2 עגבניות חתוכות לפרוסות

לתיבול: כף שמן זית, פלפל שחור, לפחות  2 כפות פפריקה, מלח וחצי כף מרק עוף.

לחובבי הפיקנטיות ניתן להוסיף פלפל ירוק חריף (לחרוץ עם מזלג שהחריפות תתמזג עם הרוטב) או פלפל אדום מיובש חריף.

ניתן להוסיף חומוס בשימורים.

אופן ההכנה:

* לפזר את הגמבה, גזר, חצי מכמות השום והעגבניות בתחתית המחבת (או התבנית במקרה של אפייה), ולאחר מכן הדג ובשכבה העליונה שום כוסברה  לימון וחריף, לשפוך 3/4 כוס קטנה של מים פושרים.

בבישול על הגז להגיע למצב רתיחה ולאחר מכן להנמיך למשך כחצי שעה.

באפייה בתנור לחמם את התנור על 200 ולכסות את הדג עם נייר כסף למשך 20 דקות, לאחר מכן להסיר את נייר הכסף להוריד את החום ל 180 ולהמשיך את האפייה לעוד 15-20 דקות.

אודות קורין רסלין