רוטב עגבניות

מתכון לרוטב עגבניות:

ברוטב זה ניתן להשתמש כמעט על הכל, לזניה, פסטה, עוף ברוטב אדום, דגים ועוד המון.

5 שיני שום

כף רסק עגבניות או קופסה קטנה

חצי כף מרק עוף

כף פפריקה מתוקה

3 עגבניות מגורדות ללא קליפה.

שמן זית

פלפל שחור, מלח וחצי כפית כמון.

ניתן להוסיף בצל קצוץ, גבעול אורגנו טרי, בזיליקום ופלפל ירוק חריף מטוגן לפי הטעם (לא חובה)

אופן ההכנה:

מטגנים את השום בשמן הזית (והבצל במידה ונבחר לרוטב).

מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים בטיגון קל, מוסיפים את העגבניות וממשיכים בטיגון עד להיעלמות רוב הנוזלים וקבלת מרקם אחיד.

לבסוף מוסיפים בין חצי כוס לכוס מים עד לקבלת המרקם הרצוי מוסיפים את התבלינים מרק העוף ומכסים על להבה נמוכה לעוד 10 דקות עד שהרוטב מוכן. בתאבון!

 

אודות קורין רסלין