עוגת דבש לקינוח ולראש השנה

מרכיבים:

5 ביצים, להפריד חלבונים מחלמונים

3 כפות שמן

200 גר' מחית תפוחי עץ

1 וחצי כוסות קמח

כפית אבקת אפיה

חצי כפית קפה שחור

כפית קינמון

חצי כוס סוכר

חצי כוס דבש

אופן ההכנה:

מקציפים את החלבונים עם הסוכר.

בנפרד מערבבים את הדבש עם החלמונים, מחית התפוחים, שמן, קינמון והקפה, ומערבבים לתערובת אחידה.

לאחר מכן מערבבים ביחד את שתי התערובות הנפרדות מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה.

אופים את העוגה בתנור על חום של 180 מעלות למשך 35-45 תלוי בתנור ועד שנראה שהעוגה מוכנה. מומלץ להוסיף לבלילה הסופית צימוקים שקדים ואגוזים לפי הטעם.

ניתן לרכך את העוגה לאחר הקירור שלה, עם 2 כפות דבש כף מייפל שליש כוס מים חמים וליצוק מעל העוגה, אני באופן אישי מעדיפה אותה ללא הסירופ מעל העוגה טעימה שהיא מעט יבשה עם שתייה חמה.

אודות קורין רסלין