מתכון למוח בסגנון מרוקאי

מרכיבים:

מוח (בדרך כל מוח אחד מספיק ל 4 פרוסות )

חצי צרור כוסברה

2 פרוסות לימון

8 שיני שום

חצי גמבה חתוכה לרצועות

חצי כוס מים

כף וחצי פפריקה

מלח ופלפל שחור וכמון לפי הטעם

שמן זית או קנולה

הוראות ההכנה:

לבשל את המוח עד לרתיחה, ולאחר מכן להנמיך את הלהבה ולהמשיך לבשל לעוד 10 דקות.

את המוח צריך לשטוף ולנקות מגידים ולקלף את הקליפה החיצונית בעדינות (להשתדל לא לקצץ מהמוח אלה רק ליצור יותר אסטטיות, ולאחר מכן לפרוס ל 4 פרוסות שוות.

לשפוך מעט שמן במחבת מעל את חצי צרור הפטרוזיליה, את הלימון לחצות לחצי שיהיו 4 פרוסות לימון ולפזר

במחבת להדליק את המחבת ולתת צריבה קלה.  לאחר מכן לשפוך רבע כוס מים ולתת לזה לשבת 5 דקות.

ברבע הכוס שנשארה לשפוך בפנים את התבלינים ולפזר במחבת להשאיר על להבה נמוכה כ- 20 דקות עם מכסה סגור, ולאחר מכן לפתוח את המכסה ולהפוך אתה מוח ולהמשיך בישול בין 10-5 דקות עד לאידוי כל הנוזלים.  בתאבון!

 

 

 

אודות קורין רסלין