אוזני המן לפורים במילוי תמרים פרג ושוקולד

חומרים לבצק:

200 גר' חמאה או מרגרינה

חצי כוס סוכר

2 וחצי כוסות קמח

2 חלמונים

1 כף תמצית וניל

שליש כוס חלב  או מיץ תפוזים

מעט מלח

קליפת לימון מגוררת מלימון שלם

מלית פרג:

200 גר' פרג טחון

3/4 כוס סוכר

קליפת לימון מגורדת

2 כפות דבש או סילאן

חצי כוס חלב או מים

25 גרם חמאה

מלית שוקולד:

125 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות

חצי כוס שמנת מתוקה

4 כפות פירורי עוגיות

מלית תמרים:

250 גר' ממרח תמרים או תמרים קצוצים גס
100 גר' אגוזי פקאן או מלך קצוצים טחונים
קליפת לימון מגוררת
חצי כוס סוכר

אופן ההכנה:

לערבב בקערה את כל החומרים, עד קבלת בצק רך ואחיד.

ושמים במקרר למשך שעה וחצי, לאחר מנוחת הבצק מרדדים אותו מעט.

ניתן לעשות עיגולים בעזרת כוס וניתן לקחת עם היד מעט בצק ולרדד עד לקבלת עיגול סימטרי עד כמה שאפשר

מניחים כפית מלית בכל עיגול וסוגרים למשולש.

לאחר שאוזני ההמן מוכנים לתת להם מנוחה של עוד כחצי שעה, ולאחר מכן

אופים בתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות עד לקבלת גוון זהוב.

מצננים ומפזרים אבקת סוכר.

 

אודות קורין רסלין