מתכון לזניה חלבית לשבועות

מרכיבים:

חבילת עלי לזניה

2 חצילים טריים פרוסים עבה

5 עגבניות מבושלות חתוכות לריבועים או משומרות

50 גרם גבינת כחולה  (לא חובה) ניתן להחליף בכל גבינה צהובה אחרת

200 גרם גבינה צהובה

100 גרם מוצרלה

2 גבעולי בזיליקום

מלח ופלפל

רוטב בשמל:

2 כוסות חלב

50 גר חמאה

2 כפות קמח

מלח פלפל שחור

אופן הכנה:

מטגנים את החצילים חצי טיגון ומוציאים לספיגה של השמן.

מניחים בתבנית עלי לזניה שיכסו את כל התחתית. מעל מפזרים בשכבה שווה עגבניות בזיליקום ומעל חצילים

ומגרדים שליש מהגבינות מעל – לחזור על פעולה זאת 3X

לדאוג לשמור את המצרכים שיתאימו ל 3 שכבות.

אופן ההכנה לרוטב הבשמל:

ממיסים את החמאה לאחר מכן מפזרים את הקמח מעל ולאחר מכן את החלב

לערבב טוב עד לקבלת מרקם אחיד ללא גושים.

  • לאחר הכנת השכבות לפזר מעל את רוטב הבשמל ולגרד מעל מעט גבינות צהובות

מה שנשאר זה להכניס את הלזניה לתנור לחום של 180 מעלות למשך כ- 45 דקות. בתאבון!

אודות קורין רסלין