צלי בשר בתנור עם פירות יבשים בסגנון מרוקאי

מרכיבים:

2 קילו בשר בקר (מספר 5) פרוס לפרוסות

5 בצלים קצוצים

5 שיני שום שלומות קלופות

2 גזרים וחתוכים לפרוסות

200 גר שזיפים מיובשים

200 גר משמשים מיובשים

1 כפית קינמון

1 כף פפריקה מתוקה

כפית פפריקה חריפה

2 כפיות כמון טחון

3 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

  • מטגנים את פרוסות הבקר עד להשחמה, לשים לב שהבשר לא נדבק למחבת.
  • בנפרד מטגנים את הבצל עד להזהבה
  • מעבירים את הבצל והבשר לסיר גדול עם כל יתר המרכיבים ומבשלים במשך שעה וחצי עד שעתיים על הגז
  • בכוס  מוזגים חלק מהרוטב וכף קורנפלור ומערבבים עד לתערובת אחידה
  • מניחים בתבנית (רצוי מזכוכית פיירקס) את פרוסות הבשר בשורות מסודרות שופכים את כוס הרוטב עם הקורנפלור וחלק מהרוטב שבסיר  עד לכיסוי כל הבשר ומבשלים בחום של 200 מעלות למשך כחצי שעה עד 45 דקות
  • בתאבון!

 

אודות קורין רסלין