תבשיל צלי בקר גולש

מרכיבים:

1 וחצי קילו כתף בשר בקר חתוך לקוביות

3 שיני שום שלמות

2 בצלים  חתוכים לקוביות

2 גזרים חתוכים לפרוסות

2 עגבניות חתוכה לקוביות ללא קליפה

3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות גדולות

2 גבעולי סלרי

1 כפות רסק עגבניות

3 עלי דפנה

1 גבעולי רוזמרין

כף עלי טימין טרי או יבש

פלפל ארבע עונות  מלח (לפי הטעם)

2 כפות פפריקה מתוקה

כף מרק עוף

כפית סוכר

שמן זית לטיגון הבשר

אופן ההכנה:

  • לטגן את הבשר עד להשחמה לערבב תמיד לא לתת לבשר להידבק למחבת
  • לטגן בנפרד את הבצל עד להזהבה
  • להעביר לסיר נקי את הבשר המטוגן הירקות החתוכים והבצל ולתבל את התערובת בכל התבלינים ועשבי התיבול.
  • לערבב בכוס של מים חמים את רסק העגבניות ולשפוך מעל, להוסיף עוד מים רותחים עד לכיסוי כל הבשר
  • לאחר הרתיחה ולהנמיך את הלהבה ולבשל במשך 2-3 שעות עד שהבשר רך לגמרי

בתאבון!

 

אודות קורין רסלין