ירקות מוקפצים עם אטריות ביצים (נודלס) ועוף

מרכיבים:

200 גרם אטריות ביצים מבושלות

שתי גבעולים בצל ירוק חתוך ו/או בצל לבן חתוך לרצועות

גבעול סלרי חתוך

גזר חתוך לקוביות דקות

פטריות שמפניון משומרות

פלפל ירוק ואדום חתוך לקוביות

חופן נבטים

כפית סוכר

מעט מלח (רוטב הסויה מלוח לכן לטעום לפני) פלפל שחור לפי הטעם

רוטב סויה או טריאקי

רוטב חמוץ מתוק

אופן ההכנה:

מקפיצים את הירקות בשמן רותח במשך 10דקות במחבת או ווק, את המוקפץ המקורי משתמשים בשמן סויה אבל אני מעדיפה בשמן זית או קנולה כי הם בריאים יותר.

לאחר מכן מוסיפים את הרטבים והתבלינים וממשיכים בהקפצה עד שכל הירקות מוכנים, (לדאוג שהגזר יהיה הירק הראשון שיוכנס כי לוקח לו זמן להתבשל).

דקה לפני הסיום להוסיף את הנבטים ולכתוש שן אחת של שום טרי.

  • ניתן להוסיף חזה עוף שטוגן בנפרד עם מעט מלח ופלפל שחור בשלב הוספת התבלינים.
  • לטעם פיקנטי ניתן להוסיף פלפל ירוק חריף פרוס.
  • אפשרי לשחק עם הירקות ולהוסיף או להוריד מהמתכון לפי הטעם האישי.

בתאבון!

 

אודות קורין רסלין