מתכון לבלינצ'ס במילוי גבינה לחג השבועות

מרכיבים לבלינצ'ס:

2 כפות סוכר

כוס קמח

כוס חלב

1 כף שמן

רבע כפית מלח

שמן חמאה  או מרגרינה לטיגון

למלית:

חצי כוס סוכר

2 כפות קמח

ביצה

500 גרם גבינה לבנה

כפית תמצית וניל

70 גרם צימוקים

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים (פרט לשמן) לבלינצ'ס לתערובת אחידה ושמים במקרר למנוחה של חצי שעה עד שעה.

מחממים מחבת טפלון או מחבת מיוחדת לבלינצ'ס עם מעט שמן חמאה או מרגרינה (ממש מעט רק שלא ידבק)

ויוצקים לתוכה באמצעות מצקת או 2 כפות  ובזריזות מורחים אותה על כל המחבת לאחר כמה שניות של טיגון להפוך את הבלינצ'ס

ולהוציא, וכן הלאה עד לסיום כל הבלילה.

אופן ההכנה למלית:

מערבבים את כל המרכיבים עד לתערובת אחידה. ובמרכז כל בלינצ'ס לפי הטעם לשים מעט מהמלית, ולקפל.

ולטגן שוב הפעם מומלץ עם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה (ממש מעט אין צורך בהמון שומנים) זה מוסיף המון לטעם.

ניתן לקשט עם אבקת סוכר מעל או/ו קונפיטורת פירות יער, בתאבון!

 

אודות קורין רסלין