מתכון רולדה במילוי פירות יער

מרכיבים:

חצי כוס סוכר

חצי כוס קמח

חצי שקית אבקת אפייה

3 ביצים  (מופרד חלבונים מחלמונים)

כפית תמצית וניל

גרידת לימון מלימון שלם

למלית:
קונפיטורה פירות יער/תות/אוכמניות/פטל

מיכל שמנת מתוקה

שקית אינסטנט פודינג וניל

1 כף תמצית רום

אופן ההכנה:

את החלבונים להקציף עד לקבלת תערובת סמיכה, לאחר מכן להוסיף את הסוכר ולהמשיך לערבל עד שמתקבלת תערובת יציבה.

לאחר מכן להוסיף את החלמונים גרידת הלימון ותמצית הווניל ולערבב.

את כל המרכיבים היבשים לערבב ביחד, ולהוסיף בהדרגתיות לקצף.

בתבנית גדולה להניח נייר אפיה (פרגמנט) ולצפות אותו במעט שמן, ולפזר מעל את התערובת בשכבה אחידה, ולאפות בתנור מחומם מראש בחום של 200 מעלות  למשך 5-10 דקות

עד לקבלת צבע זהוב וספוגי.

למלית:

מקציפים את השמנת מתוקה ולאחר מכן מוסיפים אינסטנט פודינג וניל ורום וממשיכים בהקצפה עד לקבלת קצפת יציבה.

לאחר שהתבנית מתקררת,  להפריד את העוגה מהנייר אפיה ולמרוח את הקונפיטורה בשכבה נדיבה והמלית מעל ולגלגל, בתאבון!

 



 

 

אודות קורין רסלין