מתכון לקבב כבש / קציצות כבש

מרכיבים:

חצי קילו בשר בקר טחון

100 גרם שומן כבש (לא חייב אבל מומלץ, זה מוסיף המון טעם)

2 בצלים חתוכים קטן

חצי כוס פטרוזיליה

2 פרוסות לחם או 3 כפות פירורי לחם (בפסח ניתן להמיר את הלחם ב 3 כפות קמח מצה)

ביצה גדולה

כף  מרק עוף

מלח ופלפל לפי הטעם

כפית פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

מרטיבים את הלחם מועכים לחתיכות קטנות ושמים בקערה (במידה ומדובר בפירורי לחם או קמח מצה פשוט מוסיפים לתערובת) מוסיפים את יתר המרכיבים ולשים לתערובת אחידה.

יוצרים קציצות עגולות או קבבים מוארכים ומטגנים בשמן רותח עד להשחמה של שני הצדדים.

  • ניתן במקום לטגן את הקבב לצלות אותו בגריל. או ניתן לבשל ברוטב עגבניות לאחר הטיגון, בתאבון!

 

אודות קורין רסלין