מתכון עוגת שוקולד

מרכיבים:

כוס וחצי קמח תופח או קמח רגיל יחד עם שקית אבקת אפייה

כוס שמן

1 וחצי כוסות סוכר

4 ביצים מופרדות חלמונים מחלבונים

כוס חלב חם או כוס מים רותחים עם כפית וחצי נס קפה

3 כפות  קקאו

כפית תמצית וניל

ניתן להוסיף 50-70  גרם אגוזי מלח או שקדים  או שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

מקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה ומוסיפים את החלמונים ותמצית הווניל.

את המרכיבים היבשים שזה הקמח והקקאו מערבבים ביחד ומפזרים בהדרגתיות שלא יהיו גושים תוך כדי מזיגה של החלב החם או המים עם נס קפה.

בשלב זה אם תרצו להוסיף אגוזים שקדים או קוקוס זה הזמן ולערבב היטב.

שמים את הבלילה בתוך תבנית משומנת לתנור מחומם מראש בחום של 170 מעלות למשך 40 דקות

לאחר 40 דקות לבדוק את העוגה עם קיסם ולוודא שהוא יוצא נקי, אם לא לאפות במשך עוד 10 דקות ולבדוק שנית.

ציפוי העוגה:

קרטון שמנת מתוקה

2 חפיסות שוקולד מריר

  • מחממים בגז את השמנת המתוקה ולאחר מכן מוסיפים את השוקולד עד לתערובת אחידה

לאחר קירור העוגה לפזר את ציפוי השוקולד המתוק ולקישוט ניתן לעטר בקוקוס סוכריות עדשים וכ'ו… בתאבון!


 

אודות קורין רסלין