מתכון לפיצה

מרכיבים:

1 קילו קמח

1 שקית שמרית או קוביית שמרים

3/4 כוס שמן אפשר קנולה ומומלץ זית

כף שטוחה של מלח

כפית סוכר

2 כוסות מים פושרים להוסיף עוד חצי אם הבצק לא גמיש

מרכיבים לרוטב:

3 עגבניות או קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות

כף רסק עגבניות

4 שיני שום

גבעול בזיליקום טרי חתוך קטן

כפית ארגנו יבש

2 כפות שמן זית לטיגון

כף פפריקה מתוקה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

שמים בקערה גדולה את הקמח, שמרים, סוכר, מלח והשמן ולשים, בהדרגתיות מוסיפים את המים עד לקבלת בצק גמיש.

לשים את הבצק למנוחה של שעה.

להפריד את הבצק ל 2-3 חתיכות תלוי לפי גודל התבנית שברשותכם מרוח על התבנית שמן לרדד את הבצק לגודל התבנית ולהניח את הבצק.

אופן ההכנה לרוטב:

שמים במחבת מעט שמן זית ושופכים לתוכה את רסק העגבניות לאחר ערבוב של כדקה מוסיפים את העגבניות ולאחר מכן שאר המצרכים לרוטב בתוספת חצי כוס מים, ומבשלים למשך 10 דקות  עד לרתיחה ועל להבה נמוכה 5 דקות נוספות.

מורחים את הרוטב על הפיצה ומעטרים בהמון בהמון גבינה צהובה מעל.

תוספות מעל מומלצות:

פטריות, זיתים שחורים, זיתים ירוקים, אנשובי, אנטיפסטי, עגבניות עם בצל, תירס, טונה, גמבה, פלפל ירוק חריף.

ולהכניס לתנור מחומם מראש על חום של 200 מעלות למשך 20-25 דקות, בתאבון!


 

אודות קורין רסלין