פשטידת תפוח אדמה ופטריות אפויים

מרכיבים:

6 תפוחי אדמה מבושלים חתוכים לפרוסות דקות

סלסלת פטריות שמפניון

2 בצלים חתוכים לרצועות דקות

1 קרטון שמנת מתוקה

2 גבעולי עלי טימין

גבעול בזיליקום קצוץ קטן

פלפל שחור ומלח לפי הטעם

חצי כפית אגוז מוסקט

מעט חמאה

אופן ההכנה:

לטגן את הבצל והפטריות במחבת עם מעט חמאה ולתבל מעט במלח ופלפל שחור.

להניח בתבנית שכבה של 2 תפוחי אדמה פרוסים לפזר מעל טיפה מלח עלי טימין ובזיליקום ופלפל שחור

מעל לשים שכבה דקה של פטריות.

ושוב תפוחי אדמה תבלינים ועשבי תיבול פטריות ושוב תפוחי אדמה, מעל שכבות הפטריות ניתן לפזר גבינה צהובה.

לאחר שסיימנו עם 3 שכבות תפוח אדמה ו 2 שכבות בינהם של פטריות הגיע שלב ההקרמה.

בסיר קטן לחמם את השמנת מתוקה עם מעט מלח ופלפל והאגוז מוסקט עד לרתיחה ולפזר מעל לתבנית בצורה אחידה.

לקשט מעל בנדיבות בגבינה צהובה או כל תחליף גבינה קשה לטעמכם ולתנור לאפיה של 40 דרות בחום בינוני. בתאבון!

אודות קורין רסלין