עוף בתנור / עוף בגריל עם תפוחי אדמה

מרכיבים:

3 יחידות כרעיים עוף (6 חלקים בסך הכל) או עוף שלם

3 תפוחי אדמה פרוסות לעיגולים או ריבועים קטנים (כמו הום פרייז)

1 בצל גדול חתוך לרצועות

5 שיני שום שלמות

כף פפריקה מתוקה

חצי כפית זרעי כוסברה טחונים

חצי כפית כמון

מעט רוזמרין וטימין לפי הטעם לא חובה

חצי כפית פלפל שחור

כפית מלח

שמן קנולה או זית בערך 3 כפות

אופן ההכנה:

מערבבים את כל התבלינים עם השמן אן הוא יבש ניתן להוסיף עוד שמן.

בקערה מערבבים את העוף עם תפוחי האדמה והתבלינים.

מעבירים לתבנית ומסדרים הכל אחד ליד השני, (לא לעשות ערימה או אחד על השני כי לא הכל יאפה בצורה אחידה).

מכניסים לתנור מחומם מראש ל-220 מעלות למשך 45-60 דקות עד להזהבה של העוף. ניתן להשאיר 10 דקות יותר למי שאוהב את העוף קריספי, בתאבון!

 

אודות קורין רסלין