מרק בורשט אוקראיני / רוסי (מרק סלק)

מרכיבים:

 

חצי קילו בשר בקר

חצי סיר מים רותחים

בצל קצוץ דק

3 שיני שום כתושות

2 עגבניות קלופות חתוכות לריבועים

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

2 כפות  שמיר קצוץ

גזר גדול מגורד

2 סלק אדום בינוני מגורד

3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות

רבע כרוב לבן חתוך קטן

כף מרק עוף

חצי כפית סוכר

מלח  ופלפל שחורלפי הטעם

שמן

אופן ההכנה:

מבשלים את הבשר במחבת עד שהבשר זהוב ורך

לאחר מכן מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את הירקות (בלי הגזר והסלק) לטיגון קל

מניחים סיר מים רותחים על להבה בינונית ושמים בפנים את הבצל הבשר וכל הירקות והתבלינים

ומבשלים למשך כ- 40 דקות  על להבה נמוכה.

  • מומלץ להגיש עם כף של שמנת חמוצה מוסיף המון לטעם
  • לשומרי הכשות ולצמחונים לא חובה להוסיף את הבשר

בתאבון!

אודות קורין רסלין