מרק עגבניות מוקרם (חלבי)

מרכיבים:

שש עגבניות מבושלות קלופות

חצי ליטר מים

ראש סלרי חתוך לקוביות

בצל גדול חתוך לקוביות

חמש שיני שום

פלפל שחור ומלח לפי הטעם

כפית סוכר

כפית קינמון

3 עלי דפנה

כף שמן זית

כף קורנפלור

מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

לשים את שלוש כפות השמן זית ולטגן את הבצל בסיר בגודל בינוני.

אחרי שהבצל מזהיב להוסיף את הסלרי ולטגן כדקה אחת נוספת ולבסוף להוסיף את השום.

להוסיף את העגבניות ולטגן עוד 3 דקות, לאחר מכן להוסיף את התבלינים  מלח, פלפל שחור, קינמון  והסוכר.

להוציא מהסיר את המרק ולטחון בבלנדר, לאחר הטחינה להחזיר לסיר ולשפוך את חצי ליטר המים , כף קורנפלור מיכל השמנת ולשים את עלי הדפנה ולבשל למשך 20 דקות, בתאבון!

אודות קורין רסלין