מג'דרה אורז ועדשים

מרכיבים :

4 כוסות אורז מבושל לבן
1 כוס עדשים חומות שהושרו במים משך לילה
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
כף כמון
2 כפות שמן זית
3 כוסות מים
כף מרק עוף
כף מלח
חצי כפית פלפל לבן

אופן הכנה :

מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד השחמה. מוסיפים את השום ומערבבים עוד דקה. מוסיפים את העדשים ואת מרק העוף והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה.

מורידים את האש וממשיכים לאדות עוד כ- 40 דקות או עד שהעדשים רכות אך לא מתפרקות.

לקראת סוף הבישול, מנקים את הקצף מהעדשים, מוסיפים מלח, פלפל וכמון ומערבבים. מוציאים את העדשים מהאש ומערבבים עם האורז בתנועות מעטפת.

מגישים חם ומקשטים בפטרוזיליה, בתאבון!

אודות קורין רסלין