מתכון לקוסקוס (ללא בשר)


מרכיבים:

כוס קוסקוס
2 כוסות בצל קצוץ
קופסת שימורי חומוס
2 תפוחי אדמה מבושלים בקוביות
כוס גזר חתוך לקוביות
חצי כוס כוסברה קצוצה
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שום קצוץ
1 כף פפריקה
חצי כפית פפריקה חריפה
רבע כפית אגוז מוסקט
מלח ופלפל
שתי קופסאות עגבניות קלופות
3 כוסות מים
4 כפות חמאה או מרגרינה
כף מרק עוף
אופן הכנה :

מחממים בסיר כוס ורבע מים עד רתיחה. מוסיפים את קוביית אבקת המרק ושתי כפות חמאה או מרגרינה.

ממיסים הכל יחד ומוסיפים את הקוסקוס. מערבבים כדקה, מורידים מהאש ומכסים במכסה.

במחבת נפרד מחממים עוד 2 כפות חמאה או מרגרינה ומטגנים את הבצל כ 5 דקות עד השחמה.

מוסיפים את הגזר ואת החומוס ומטגנים עוד 5 דקות. מוסיפים את השום הכוסברה והפטרוזליה, ומערבבים מעט.

מוסיפים גם את תפוחי האדמה וממשיכים לבחוש על האש. מסירים את המחבת מהאש, ובסיר נפרד מחממים את רסק העגבניות עם שתי כוסות מים.

מוסיפים את הפפריקה, פפריקה חריפה ואגוז מוסקט ומביאים לרתיחה. מורידים את האש ומוסיפים לרוטב את הירקות. מבשלים עד שהירקות רכים, ומוסיפים מלח או פלפל אם חסר.

מגישים את הקוסקוס עם רוטב הירקות מעל, בתאבון!

 

אודות קורין רסלין