לחמניות ביס עם גבינה

מרכיבים:

4 כוסות קמח לחם לבן 500 גרם

כף שמרים יבשים או ריבוע שמרים

2 כפות סוכר

100 גרם חמאה רכה

1 וחצי כוס מים פושרים

1 כפית מלח

100 גרם גבינה צהובה מגורדת

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, והשמרים.

מוסיפים את החמאה הרכה ואת המים בהדרגה ולשים במשך כ-5 דקות ולאחר מכן מוסיפים את הגבינה, בשלב זה הבצק דביק מעט לכןמפזרים מעט קמח על הבצק בקערה.

מכסים בניילון נצמד ושמים במנוחה כשעה בטמפרטורת החדר, עד שהבצק יכפיל את הנפח.

מחלקים את הבצק לכדורים, ומועכים עם כרית כף היד את הכדור שיהיה שטוח ומניחים על נייר אפייה בתבנית

מברישים את הלחמניות שתפחו בביצה ומפזרים מעט גבינה ותבלין לפיצה (מומלץ לקנות תבלין איכותי ועשיר בעשבי תיבול), אופים בתנור שחומם מראש לחום 200 מעלות למשך כ-25-30  דקות או עד שהלחמניות יזהיבו.

מומלץ להגיש מחומם מעט, למרוב שהלחמניות האלה טעימות גם קרות, בתאבון!

אודות קורין רסלין