קציצות בורגול – קובה בורגול

מרכיבים לציפוי:
חצי קילו בורגול גס
חצי קילו בורגול דק
מים להשריה
חצי קילו סולת
ביצה
חצי כפית קארי/כורכום
חצי כפית מלח
 

מרכיבים למלית:

5 כפות שמן
3 בצלים קצוצים דק
חצי קילו בשר טחון
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה דק
כפית פלפל שחור
כפית פפריקה חריפה
חצי כפית הל
אופן ההכנה:

תחילה משרים את הבורגול במים למשך שעה.
בקערה עמוקה מוסיפים את הסולת, הביצה, הקארי או הכורכום והמלח, ומערבבים היטב.
מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל לגוון זהוב.
מוסיפים את הבשר הטחון, פטרוזיליה פלפל השחור, הפפריקה וההל, ומבשלים כ-10 דקות.
לוקחים מבלילת הבורגול חופן, ומגלגלים בידיים רטובות כדור, עושים גומה גדולה במרכז בעזרת האגודל, ודוחסים כף או שתיים מהמלית.
מהדקים היטב ומשטחים קלות בכף היד. מניחים במקרר למשך כשעה. בתאבון!

אודות קורין רסלין