עוף בתנור עם תפוחי אדמה

מרכיבים:

עוף שלם נקי

5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

רבע כוס שמן

2 כפות פפריקה מתוקה

כף אבקת מרק עוף

חצי כוס מים

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

מניחים את העוף בתבנית מרובעת גדולה, מוסיפים את התפוחי אדמה.

בקערה שופכים את השמן והתבלינים ומערבבים הייטב.

מורחים על העוף והתפוחי אדמה, ולאחר מכן שופכים את המים בתחתית התבנית ולהימנע מלגעת בתבלינים שמפוזרים על העוף ותפוחי האדמה.

שמיםן בתנור בחום של 250 מעלות למשך 45-60 דקות או עד להשחמה של העוף ועשייה של התפוחי אדמה.

כתוספת תיבול ניתן להכניס לעוף מעט עלי רוזמרין וכמה שיני שום אך זה לא חובה, בתאבון!

אודות קורין רסלין