עוגת תפוזים

מרכיבים:

4 ביצים

100 גרם סוכר

100 גרם קמח מצה

30 גרם קורנפלור

כפית אבקת אפיה

חצי כוס קוקוס טחון

200 מ"ל שמן

250 מ"ל מיץ תפוזים

סירופ:
חצי כוס מיץ תפוזים

100 גרם סוכר

הכנה:
מקציפים את הביצים עם סוכר לקצפת אוורירית ומניחים במקרר כרבע שעה.

מוסיפיים לקערה נפרדת שמן ומיץ תפוזים

מערבבים בקערה נוספת קורנפלור, קמח, אבקת אפיה וקוקוס.

מוסיפים את תערובת החומרים היבשים ומערבבים.

מקפלים פנימה את הקצפת לתערובת אחידה.

מעבירים את הבלילה לתבנית עגולה ואופים 45 דקות.

לאחר 40 דקות בודקים עם קיסם, אם הוא יוצא יבש ניתן להוציא את העוגה אם לא אפשר להשאיר 5-10 דקות נוספות.

לאחר ההוצאה של העוגה מהתנור כל עוד שהיא חמה מוסיפים את הסירופ, להכנת הסירופ צריך לחמם בסיר קטן את מיץ התפוזים והסוכר ולהגיע לרתיחה ולשפוך בצורה אחידה על כל העוגה.

לקישוט גרידת תפוזים מעל.

את העוגה מומלץ לאכול לאחר קירור, בתאבון!

אודות קורין רסלין