סלמון לצד ירקות

מרכיבים:

פילה סלמון מחצי דג

2 כפות שמן זית או חמאה מומסת

פלפל גרוס ומלח לפי הטעם

שן שום כתושה או אבקת שום

גבעול רוזמרין

ירקות:

חמאה

גזר חתוך

אספרגוס

שעועית ירוקה

קישוא או זוקיני

עלי כוסברה לפי הטעם

גבעול רוזמרין

אופן הכנה:

מורחים על הסלמון שמן או חמאה (אני מעדיפה חמאה), מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם ואת השום וגבעול אחד של רוזמרין.

את התנור להדליק מראש לחום של 180 מעלות.

להניח את הסלמון על רדיד אלומיניום או נייר אפיה כשהעור כלפי מטה ולהשאיר בתנור כ- 15 דקות עד שהסלמון מוכן, אם אוהבים את הסלמון אפוי יותר ניתן להשאיר לעוד מקסימום 10 דקות, לא להשאיר מעבר אחר מכן הסלמון יתייבש ולא יהיה במרקם הנכון.
את הירקות ניתן לעשות במספר דרכים:

*אידוי

*בתנור על רשת

*בישול במים

את הגזר והקישוא לחתוך לעיגולים, ואספרגוס והשעועית לחתוך לחצי או להשאיר שלם.

לאחר עשיית הירק לטגן עם מעט חמאה או שמן זית מלח ופלפל גרוס, בתאבון!

 

אודות קורין רסלין