פשטידת ברוקולי

מרכיבים:

ברוקולי מבושל ומפורק לפרחים

בצל לבן/בצל ירוק/ בצל סגול

2 ביצים

מיכל גבינה לבנה/קוטג'

שליש כוס קמח

חצי כפית אבקת אפייה

כף אבקת מרק עוף/ אבקת מרק פטריות

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

את הברוקולי מבשלים במים לכ-20 דקות.

קוצצים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא מזהיב מעט (אם מדובר בבצל ירוק אין צורך בטיגון).

לאחר הטיגון מערבבים את הבצל ביחד עם שאר הרכיבים ומערבבים היטב.

בתבנית משומנת מניחים את הבלילה ואופים בתנור למשך כ-45 דקות ב-180 מעלות.

להזכירכם, לכל תנור יש את העוצמה שלו לכן מומלץ לבדוק לאחר כ-30 דקות את הצבע של הפשטידה אם היא הזהיבה.

טיפ:

מעל פשטידה מומלץ לפזר מעט פירורי לחם זה נותן את המרקם הקריספי למעלה, ומגן על הפשטידה שלא תשרף.

כ-10 דקות לפני שהפשטידה מוכנה ניתן לגרד מעל גבינה קשה לפי הטעם, לטעמי גבינת עמק הכי אידיאלית וכולם אוהבים. בתאבון!

 

אודות קורין רסלין