מרק בטטה מוקרם פרווה/חלבי

מרכיבים:

3 בטטות גדולות

3 גזרים דלעת (חתיכה קטנה)

בצל גדול קצוץ

50 גרם חמאה

מיכל שמנת לבישול/מתוקה

2 כוסות מים רותחים

חצי כפית אגוז מוסקט

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

מטגנים בסיר את הבצל בחמאה עד שהבצל זהוב, את הבטטה והגזר חותכים לחתיכות קטנות ומטגנים מעט עם הבצל והחמאה.

מתבלים ומוסיפים את המים (אם המים לא מכסים את הירקות ניתן להוסיף עוד עד לכיסוי).

טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרק חלק ללא גושים, ניתן להוציא חלק מהירקות ולהוסיף אותם לאחר הטחינה למי שאוהב להרגיש קצת את הירקות בפנים.

בשלב זה מוסיפים את השמנת וממשיכים לבשל למשך כ-10 דקות נוספות בשביל שכל הטעמים יתמזגו,

הערה: ניתן להפוך את המרק הזה לפרווה אם מחליפים את החמאה במחמאה ואפשר לוותר על שמנת הבישול החלבית או להשתמש בשמנת בישול פרווה. בתאבון!

אודות קורין רסלין