קציצות כרובית

מרכיבים:

כרובית בגודל בינוני

כוס פירורי לחם

2 כפות קמח

2 ביצים

מלח ופלפל לפי הטעם

שן שום כתושה או חצי בצל מטוגן (לא חובה)

אופן ההכנה:

את הכרובית יש להפריד לפרחים ולבשל בסיר גדול למשך כ- 30 דקות עד להתרככות הפרחים.

כשהכרובית מוכנה לסנן את הנוזלים ולהעביר אותה לקערה יחד עם יתר המרכיבים.

בשלב הזה ישנם שני אפשרויות האחת לערבב עם כף ולדאוג למעיכה חלקית של הכרובית (קצת עיסה שתהיה גוף לקציצה ולהשאיר מעט חלקים של כרובית בשביל האוורור שלה) או ללוש

עם הידיים ולקבל את אותה התוצאה.  אני באופן אישי מאוד אוהבת ללוש עם הידיים בשביל להרגיש את המרקם הרצוי.

כעת מה שנותר הוא לאסוף מעט מהכרובית עם היד וליצור כדור כרובית ולמעוך מעט שלא יהיה כמו כדור, ולטגן את הקציצות עד שיזהיבו, ובתאבון!

 

אודות קורין רסלין