ממרח זיתים שחורים / טפנד זיתים

מרכיבים:

חצי כוס שמן זית

200 גרם זיתים שחורים ללא חרצנים

2 שיני שום

גבעול בזיליקום טרי

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

2 פילטים של אנשובי (לא חובה)

אופן ההכנה:

מעבירים למעבד המזון את כל המרכיבים וטוחנים עד שהזיתים מגיעים למרקם טחון גס .

מוסיפים בהדרגה את שמן הזית וממשיכים לטחון עוד כחצי דקה.

יש האוהבים לטחון לקבלת מחית ויש האוהבים להשאיר אותו עם קצת חתיכות גסות.

(אפשר להפחית לשליש כוס למי שלא אוהב הרבה שמן, אך לא מומלץ כי השמן במתכון זה הוא סוג של חומר משמר למי שרוצה לשמור את הממרח כמה ימים), בתאבון!

 

אודות קורין רסלין