חציל קלוי בטחינה/חציל בלאדי

רכיבים:

2 חצילים

כף טחינה גולמית

חצי כפית מיץ לימון טרי

פטרוזיליה קצוצה

3 שיני שום כתושות

מלח גס/רגיל ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

שוטפים את החציל היטב וחורצים בו חריצים (כדי שהחציל לא יתפוצץ בעת הקלייה)

עוטפים את החציל בנייר כסף ולהקפיד שהחציל מכוסה כולו.

ניתן לשים את החציל למשך כ 35 דקות לתנור מחומם מראש על 220 מעלות, או לשים את החציל ברשת על הגז למשך 25 דקות (לאחר מחצית הזמן להפוך את החציל).

אני באופן אישי מאוד אוהבת את הטעם של החציל כשהוא קלוי על להבות הגז, הטעם שונה בקלייה בלהבה גלויה או בתנור.

בקערה קטנה שמים את הטחינה ומערבבים עם מעט מים חצי כף מיץ לימון טרי מלח ופלפל שחור עד לקבלת מרקם רצוי.

לאחר שהחציל מוכן מניחים את החציל למשך כרבע שעה להתקרר מעט, בשלב הזה ניתן לחתוך את החציל לאורכו כדי לאפשר לו להתקרר מהר יותר.

מפזרים את המלח גס ושום על החציל ומעל שופכים את הטחינה, לקישוט ניתן לפזר פטרוזיליה קצוצה. בתאבון!

אודות קורין רסלין