דג בורי בנוסח מרוקאי

מרכיבים:

דג בורי חתוך ל-5 חתיכות

1 פלפל אדום (גמבה)

קופסת שימורי חומוס

1-2 פלפל חריף שאטה  (לא חובה)

4 שיני שום חתוכים לחצי

מיץ לימון מחצי לימון או לימון ננסי
כבוש אחד שלם

חצי כוס שמן

חצי כוס מים

כף פפריקה אדומה מתוקה

כמון

כף תבלין לדג

פלפל ומלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

בסיר רחב מחממים שמן מוסיפים את שיני השום ואת הפלפלים
מתבלים בכמון מלח פלפל שחור ותבלין הדג מוסיפים את מים מערבבים. מוסיפים את החומוס ומביאים לרתיחה, מכסים את הסיר.
מבשלים כ-30 דקות. 5 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים את הלימון וניתן להוסיף חצי כוס כוסברה קצוצה למי שאוהב. בתאבון!

 

 

אודות קורין רסלין