קציצות שוודיות / קציצות בשר מוקרמות

מרכיבים:
קילו בשר בקר טחון

כוס פירורי לחם או שתי פרוסות לחם לבן

2 כוסות חלב

2 ביצים

בצל בינוי קצוץ קטן או מגורד במגרדת גסה

שליש כוס פטרוזיליה קצוצה

חמאה שמן לטיגון (שכבה דקה של חמאה מומסת  או שמן כי זה לא טיגון עמוק)

כף קמח

2 מכלי שמנת לבישול או שמנת מתוקה

חצי כפית אגוז מוסקט טחון

פלפל שחור ומלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

לקערה מוסיפים את הבשר הטחון את חצי מכמות הבצל, ביצים חלב, פטרוזיליה ופירורי הלחם. מטבלים במלח פלפל ומערבבים לתערובת אחידה.

לחמם במחבת את החמאה וליצור כדורים קטנים ולטגן על להבה בינונית תוך כדי הזזה של המחבת

(החמאה יש לה נטייה להישרף לכן המחבת זקוקה לתנועה תמידית. בנוסף הכדורים עגולים לכן הם יתגלגלו במחבת ויקבלו טיגון אחיד)

לאחר שהקציצות מוכנות להוציא אותם מהמחבת.

אל תוך המחבת עם החמאה שנשארה מטגנים את חצי הבצל הנותר לאחר מכן להוסיף את השמנת והקמח ולבשל לשמך כ 3 דקות עד שהשמנת מבעבעת ונהיית סמיכה,

בשלב זה מוסיפים מעט פלפל שחור מלח ואגוז המוסקט מערבבים ומוסיפים את הקציצות בחזרה לבישול על להבה נמוכה 10 דקות. בתאבון!

 

אודות קורין רסלין