לחמניות במילוי מוצרלה, בצל, עירית ופטריות טריות

מרכיבים:

4 כוסות קמח

שליש כוס שמן זית או קנולה

כף מלח

כף סוכר

כף גדושה שמרים או שמרית

1 וחצי כוסות מים פושרים

אופן ההכנה:

שמים בכוס את השמרים כף הסוכר ומעט מים פושרים ומערבבים שלא יהיו גושים.

בקערה שמים תחילה כף מלח ומעל 4 כוסות קמח והשמן ומוסיפים את השמרים

תוך כדי לישה מוסיפים את המים עד שהבצק הופך לדביק.

מוצאים מהקערה למשטח מקומח ולשים למשך כ-5 דקות נוספות

(במידה והבצק דביק אפשר להוסיף מעט קמח עד לקבלת בצק נעים ללישה ולא דביק)

כשהבצק מוכן להחזיר לקערה ולכסות ולתת לו לנוח לפחות שעה במקום לא קר.

בינתיים נעשה את המלית:

חצי בצל גדול קצוץ

25 גרם חמאה

חצי חבילה עירית קצוצה

10 יח' פטריות שמפניון טריות

50 גרם מוצרלה מגורדת

כף פסטו

שן שום כתושה

אופן הכנת המלית:

מטגנים בחמאה את הבצל והפטריות לאחר ההשחמה מוצאים ומקררים.

לאחר הקירור מוסיפים את העירית השום המוצרלה הפסטו ומשפרים טעם עם מעט מלח.

ובחזרה לבצק:

לאחר שעה מורידים מהבצק את האוויר שנצבר ומחלקים את הבצק לשני חלקים

יוצרים מהם צורה  של נקניקים וחותכים עיגולים שמהם ניצור את הלחמניות.

מקמחים את משטח העבודה ומועכים בעזרת היד את כדור הבצק ובמרכזו שמים את המלית

סוגרים את הקצוות  ומגלגלים לצורה של לחמניה עגולה אסטטית, את הפעולה הזאת

לחזור ולעשות לכל כדורי הבצק. מורחים מעל ביצה ומפזרים מעל מעט שום גבישי.

מחממים תנור מראש ל 190 מעלות  ואופים  למשך 20 דקות או עד להשחמה. בתאבון!

 

 

 

 

 

אודות קורין רסלין