קובה סלק

מרכיבים לבצק הקובה:
1 כוס ג'ריש (בורגול דק)
חצי כפית פלפל שחור
1 וחצי כוסות סולת
1 כפית שמן
1 כפית מלח
2 כוסות מים פושרים

מרכיבים למלית:
חצי קילו בשר בקר טחון
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית מלח
בצל  גדול
כפית פלפל שחור
4 שיני שום
כף וחצי בהרט
מרכיבים למרק:
3 סלקים בינוניים   (2 מהם מגורדים בפומפייה ואחד חתוך לקוביות )
2 שיני שום
3 מקלות סלרי חתוכים (ניתן להשאיר את המקלות שלמים)
חצי קופסה קטנה של רסק עגבניות
מיץ מלימון גדול
בצל גדול קצוץ
8 כוסות מים
2 כפות סוכר
כף מלח
כף וחצי בהרט
אופן הכנה:

מבשלים את הסלק למשך שעה או עד לריכוך,משרים ג'ריש במים (בטמפ' החדר) למשך חצי שעה.

בקערה שמים את הסולת, הבורגול, מלח, פלפל ושמן ולשים עד שמתקבל בצק אחיד. מכסים במגבת ומשאירים לנוח רבע שעה.

למילוי קוצצים בצל ושום ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים בשר טחון לאחר כ- 10 דקות של טיגון מוסיפים את הבהרט מלח פלפל ופטרוזיליה ומטגנים ל 5 דקות נוספות.

לקובה מרטיבים במים את הידיים (עם קערת מים קטנה ששמנו בצד), לוקחים חתיכת בצק בגודל כדור קטן ומשטיחים בעזרת האצבעות,

לשים לב שהבצק לא עבה מידיי ומצד שני שאין בו חורים והוא דק מניחים על כף היד ובמרכז שמים כף של בשר.

סוגרים את היד, בעזרת היד השנייה דוחפים את המילוי פנימה ובמקביל אוספים את קצוות הבצק ומהדקים ומכדררים לכדור יפה ואחיד (אם יש חוק קטן זה לא נורא ניתו לכסות באמצעות קצת בצק ומים).

למרק מטגנים את הבצל השום והסלרי ולאחר מכן מוסיפים את רסק העגבניות  מוסיפים לסיר מים והסלק מערבבים ומבשלים חצי שעה.

אחרי חצי שעה מוסיפים מיץ לימון, סוכר והבהרט ומבשלים 10 דקות נוספות

בשלב זה מכניסים את  הקובה לשים לב שלא להעמיס את הסיר בכדורים ולא למעוך אותם.

*מומלץ לטעום את המרק לפני הכנסת כדורי הקובה ולשפר טעמים יש האוהבים את המרק יותר חמוץ ומוסיפים לימון ויש שיוסיפו מעט סוכר.

ניתן לערבב את המרק רק בתפיסה של ידיות הסיר ולסובב אותו (ברגע שהכדורים בפנים לא ניתן לערבב באמצעות כף) מכסים את הסיר ומבשלים עוד חצי שעה. בתאבון!

אודות קורין רסלין