לימון ננסי כבוש

מרכיבים:

1 קילו לימונים ננסיים חצויים ומגולענים

5 שיני שום כתושות

1-2 פלפל ירוק חריף מטוגן וקצוץ או כף גדושה של פלפל צ׳ילי יבש

2 ענפי אורגנו טרי קצוצים או טימין טרי

כף כורכום

כף פפריקה

שליש כוס מלח גס

מיץ מ- 2-3 לימונים

רבע כוס שמן זית

מים בכמות שכסה את כל הלימונים

אופן ההכנה:

בקרעה נפרדת מערבבים את כל המצרכים לכיסוי של כל הלימונים

(חוץ משמן הזית) ומעבירים לצנצנת בעלת מכסה אטום

ומכסים במים עד הסוף ושומרים את הלימונים במקום מוצל מחוץ למקרר למשך 48 שעות

לאחר 48 שעות הלימונים ספגו חלק מהנוזלים והטעמים ולכן מוסיפים עוד לימון טרי סחוט ושמן הזית, ושומרים במקרר.

בשלב הזה הלימונים כבר ניתנים לאכילה, בתאבון!

טיפ: בשלב ה 48 שעות מחוץ למקרר מומלץ להישתמש בכלי זכוכית שקוף שמתאים בדיוק לכמות הלימונים.

במידה והכלי יהיה גדול מידי אוויר/חיידקים יכולים להיכנס ולגרום ללימונים להתקלקל מהר.

זאת הסיבה שמכסים בנוזלים עד סוף הצנצנת.

 

אודות קורין רסלין