פסטה טליאטלה ברוטב אלפרדו וסלמון מעושן

מרכיבים:

1 חבילה פסטה טליאטלה (לבשל במים לפי ההוראות על גבי האריזה)

200 גרם סלמון מעושן חתוך לרצועות

2 שמנת מתוקה/לבישול 38% או כל שמנת שיש לבישול עם מקסימום אחוזי שומן

כפית רוטב פסטו בזיליקום או 2-3 של בזיליקום טרי קצוץ (לא חובה)

חמאה או שמן קנולה

10 יחידות פטריות שמפניון טריות פרוסות

1 בצל בינוני

2 שיני שום כתושות או כפית שום גבישי יבש

חצי כפית אגוז מוסקט

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל עם מעט חמאה או שמן עד להשחמה של הבצל ומוסיפים את הפטריות, במידה והשום שבחרתם הוא טרי זה הזמן להוסיף אותו ולטגן כמה שניות שלא ישרף.

מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים, בשלב זה להוריד את הלהבה לרמה בינונית עד קטנה (אם הבלילה סמיכה מידיי ניתן להוסיף מעט חלב לדלל)

מוסיפים את רוטב הפסטו או 2-3 עלי בזיליקום טרי קצוצים והתבלינים, ומבשלים כ 10 דקות על להבה נמוכה. שניה לפני שנכבה את הלהבה נוסיף את הסלמון המעושן ונערבב מעט. להניח את הפסטה המוכנה בקערת הגשה גדולה  ולשפוך את הרוטב מעל.

ניתן להוסיף גם בשלב הבישול של רוטב האלפרדו וגם בצלחת האישית מעל הפסטה גבינה צהובה ו/או פרמזן מגורד. בתאבון!

 

 

אודות קורין רסלין