מרק אסיאתי חמוץ חריף (מרק מינג לינג קמבודי)

מרכיבים:

ליטר ציר עוף

חצי קילו עוף שלקחנו מהציר או בקר שבושל בנפרד

גזר קטן חתוך לרצועות דקות

8 יחידות פטריות שמפניון טריות חתוכות

רבע פלפל אדום טרי פרוס דק או צ׳ילי יבש כפית

בצל ירוק חתוך דק

כף ג׳ינג׳ר טרי מגורד או קוביית ג׳ינג׳ר קפואה

או ג׳ינג׳ר של הסושי

גרדת לימון מלימון שלם קטן

שליש כוס מיץ לימון טרי

רבע כוס סויה בהירה (אפשר גם רגילה של קיקומן או יאמאסה)

2 כפות סוכר

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

להרתיח את ציר העוף, ולהוסיף את הירקות  (גזר, פטריות, פלפל אדום חריף, גינגר, בצל ירוק) לבשל כדקה כשהציר עוד רותח ומבעבע.

להנמיך את הלהבה ולהוסיף את שאר הרכיבים ולבשל כ- 3-4 דקות נוספות ולכבות את הגז.

ניתן להגיש את המרק עם איטריות אודון וכוסברה לקישוט. בתאבון!

 

 

אודות קורין רסלין