מרק עדשים כתומות

מרכיבים:12513894_10207876400600656_189765834310370524_o

1 וחצי כוסות עדשים כתומות

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

25 גרם חמאה או 3 כפות שמן קנולה

ניתן להוסיף חצי גמבה כתומה, תפוח אדמה או כוס דלעת חתוכים לקוביות קטנות

1 בצל חתוך לקוביות

2-4 שיני שום קצוצות (לפי הטעם)

כף שמיר קצוץ או כוסברה (לא חובה)

2 ליטר מים (4 כוסות) או ציר עוף

  • אם תרצו מתכון בשרי ניתן לטגן את הירקות עם שמן קנולה, באופן אישי אני אוהבת את מרק העדשים שלי עם חמאה זה מאוד משדרג.

כפית כמון

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

במחבת רחבה לטגן בחמאה את הבצל והשום עד להזהבה, להוסיף את הגזר והדלעת ולטגן עוד 3 דקות נוספות.

למלא סיר בינוני בשני ליטר מים רותחים להוסיף את העדשים הירקות המטוגנים והתבלינים ולבשל למשך כחצי שעה.

במידה והמרק נראה סמיך מידיי ניתן להוסיף עוד מעט מים. בתאבון!

אודות קורין רסלין